майка прегръща новородено след нормално раждане в болница "Надежда"

Родилно отделение

В МБАЛ „Надежда“ ще намерите единствените по рода си родилни зали у нас, съчетаващи висококачествена медицинска грижа от специалисти с богат опит и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече Вашето раждане. 

 

badge

Родилното ни отделение обединява Родилна зала, където ще постъпите за естествено или оперативно раждане,  и Послеродова клиника, в която е организиран престоят Ви след раждането. 

01

План за раждане

Екипът на „Надежда“ е отворен да обсъди с всяка бъдеща майка нейните желания и очаквания и да ги подкрепи в максимална степен, ако това е възможно от медицинска гледна точка. 

02

Списък за Родилното

Макар в „Надежда“ да осигуряваме всичко необходимо за един приятен и уютен престой след раждането за Вас и новороденото, все пак остават неща, които ще се наложи да вземете с Вас от вкъщи. 

зала за активно раждане в болница "Надежда"

03

Родилни зали

В „Надежда“ ще намерите три Родилни зали, съчетаващи необходимото оборудване и апаратура с обстановка, максимално близка до домашната. Специално за раждане чрез Цезарово сечение функционира  операционна зала, която разполага с реанимационен сектор за първични реанимационни грижи за новородени в тежко състояние.

нормално раждане в болница "Надежда"

04

Естествено раждане

Имате възможност да изберете как да протече естественото Ви раждане – с прилагане на медикаменти за управляване на раждането и медикаментозно обезболяване или напълно естествено – без медицинска намеса и прилагане на медикаменти. В случай че се появят неочаквани усложнения, ще бъдете информирана за техния характер и за необходимостта от прилагането на лекарства или оперативна намеса за овладяването им. 

05

Раждане с Цезарово сечение

Когато по някаква причина от страна на плода или майката раждането не може да завърши успешно по своя нормален начин, се извършва т.нар. секцио или Цезарово сечение – операция, при която бебето се ражда не през родовите пътища на майката, а бива извадено от матката през коремната стена.

щастлива майка с бебе в "Послеродова клиника" на болница "Надежда"

06

Престой в Послеродова клиника

В зависимост от това как е протекло раждането, престоят Ви в Послеродова клиника ще бъде с различна продължителност – обикновено три нощувки след нормално раждане и четири след Цезарово сечение (считано от датата на приема). 

07

Следродилен домашен патронаж

Вярваме, че раждането на Вашето дете е един от най-специалните мигове в живота. Знаем, че когато се сдобивате с рожба за първи път имате редица въпроси за състоянието на детето, за кърменето, за пъпчето, за къпането, за сухите или подсечени зони, за дишането, за активността и др. Знаем, че имате тревоги и за Вашето състояние след раждането, за кърмата, гърдите, лохиите.

+ 7000
родени бебета в Болница Надежда
+ 10
специалисти в различни области
+ 1000
инвитро цикъла годишно

Лекари

Акушерки

Администрация

Санитари

Вижте още

Родилни зали
Списък за родилното
Естествено раждане
Раждане с Цезарово сечение
Следродилен домашен патронаж
Престой в Послеродова клиника
scroll-top-custom-arrow