зала за активно раждане в болница "Надежда"

РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ

Залите на „Надежда“ за естествено и оперативно раждане

Раждането! Най-съкровеният миг в живота на всеки човек, най-силното изпитание за всяка жена, най-вълнуващото предизвикателство за лекаря и акушерката. В Надежда“ ще намерите Родилни зали, съчетаващи необходимото оборудване и апаратура с обстановка, максимално близка до домашната.

badge

Родилни зали за активно естествено раждане

зала за активно раждане в болница "Надежда"

В „Надежда” няма „Предродилна зала“. Ако постъпите за нормално раждане, ще прекарате часовете до срещата с Вашата рожба в една и съща родилна зала, в обстановка, максимално близка до домашната, с подкрепата на Ваш близък и дискретно наблюдение от страна на екипа ни. В „Надежда“ имате възможност да изберете как да протече нормалното Ви раждане – с прилагане на медикаменти за управляване на раждането и медикаментозно обезболяване (вкл. епидурално и спинално обезболяване/анестезия) или напълно естествено без медицинска намеса и прилагане на медикаменти. В случай че се появят неочаквани усложнения, ще бъдете информирана за техния характер и необходимостта от прилагане на лекарства или оперативна намеса за овладяването им.

Разполагаме с три самостоятелни родилни зали, които отговарят на най-съвременните медицински изисквания, като съчетават възможността за интензивна медицинска намеса с домашния комфорт и уют. Всяка от тях е оборудвана с многофункционално родилно легло, позволяващо заемането на различни пози във всеки етап на раждането. В баните към залите може при желание да се възползвате от естествения релаксиращ и обезболяващ ефект на топлата вода.

Две от залите са снабдени с топки за раждане и слинг за опора, а в третата зала разполагаме и с шведска стена и дюшеци за пълна свобода в движенията на раждащата при естествено активно раждане. Всички зали са самостоятелни и позволяват присъствието на придружител по време на раждането, за когото има и обособена зона за почивка.

Операционна зала за Цезарово сечение

В „Надежда“ една операционна зала функционира специално за раждане чрез Цезарово сечение. Тя разполага с реанимационен сектор за първични реанимационни грижи за новородени в тежко състояние.

Освен в нея спешно Цезарово сечение се извършва и в спешната операционна или в другите две операционни зали.

Родилните зали са в непосредствена близост до операционните и до реанимационния блок, което осигурява изключителна бързина при родоразрешение в ситуация на спешност и при нужда от реанимационна намеса от страна на нашите анестезиолози и реаниматори.

Денонощен режим на работа

Много пъти бременните се питат какво ще се случи с тях и плана им за раждане, ако моментът настъпи в средата на нощта. Дали в клиниката има дежурни лекари и акушерки, дали те са подготвени да реагират адекватно във всеки различен сценарий?

Екипът на Родилно отделение е с достатъчна численост и богата квалификация, за да не се тревожите за часа, в който ще постъпите в болницата. По всяко време на денонощието има на разположение дежурен лекар – акушер-гинеколог, анестезиолог, неонатолог, акушерки. Лекарите и акушерките, които сме поканили да работят в „Надежда“, са доказали, че умеят както да водят търпеливо и с любов жената през дългите часове на нормалното раждане, така и да се справят безпогрешно с оперативно раждане, включително при случаи, изискващи спешна намеса.

Вижте още

Естествено раждане
Раждане с Цезарово сечение
Следродилен домашен патронаж
Престой в Послеродова клиника
scroll-top-custom-arrow