Родилно отделение

Следродилен домашен патронаж

Вярваме, че раждането на Вашето дете е един от най-специалните мигове в живота.

Знаем, че когато се сдобивате с рожба за първи път имате редица въпроси за състоянието на детето, за кърменето, за пъпчето, за къпането, за сухите или подсечени зони, за дишането, за активността и др. Знаем, че имате тревоги и за Вашето състояние след раждането, за кърмата, гърдите, лохиите.

badge

Ние бихме искали да Ви помогнем да се почувствате уверена и спокойна не само на място в болницата, но и след това – във Вашия дом. Спокойната майка означава и спокойно бебе.

В допълнение, тази услуга се извършва в удобството на Вашия дом, с необходимата продължителност и осигурява комфорт по отношението на възстановяването.

Не на последно място, в условията на епидемиологична обстановка, подобна услуга може да Ви осигури желаната дистанция и съответно защита за Вас и Вашето семейство.

Какво включва услугата

Цената на услугата „Следродилен домашен патронаж“ е за единично посещение в размер на 190 лв. или пакетна в размер на 500 лв.

Пакетната цена включва:

Посещенията се извършват от специалист акушерка, снабдена с необходимото професионално оборудване и консумативи. Провеждат се в три поредни седмици след изписването, съобразено с работния график на патронажните акушерки.

След заявяването и заплащането на услугата, в рамките на 24 часа в работен ден, с Вас ще се свърже администратор или патронажна акушерка, за да уточните датата за консултация по Viber или директно датата на домашното посещение.

По време на посещението патронажна акушерка ще извърши контролни наблюдения на родилката и на бебето и при необходимост ще извърши корекции и даде съвети.

Надежда Стаменова консултира родилка и новородено по време на акушерски патронаж

Родилката:

 

– общото Ви състояние – RR, пулс, температура, оттоци;

– възстановяването на оперативната рана или шевове на перинеума;

– състоянието и степента на обратно развитие на матката и вагината;

– вида и количество на лохиален секрет;

– състоянието на хемороидален пръстен;

– състоянието на гърдите;

– състоянието и възстановяването на гениталната система;

– състоянието на лактацията и кърменето;

 

При необходимост ще бъдат взети проби за изследване от лохиален секрет или кръвни проби, които са извън този пакет; отстраняване на конци, тоалет, обработка на рани.

 

Надежда Стаменова проверява пъпния остатък на новородено по време на акушерски патронаж

Бебето:

 

– общо състояние на новороденото, измерване на тегло;

– преценка на състоянието и грижа за пъпния остатък;

– състояние на гениталии и хигиена;

– безконтактна билиметрия;

– състояние на кожа и лигавици;

– общ тонус и рефлекси;

– режим на хранене и корекции на засукването и храненето– позиция, начин на засукване, честота;

– режим на отглеждане – бодърстване, сън, разходка и закаляване;

При необходимост ще бъдат извършени неивазивни тестове – секрет от ухо/око за микробиология, които са извън този пакет.

При констатиране на сериозни отклонения и невъзможност за корекция в домашна обстановка или необходимост от медикаментозно лечение или специфична медицинска намеса ще бъдат дадени насоки за преглед и лечение при съответният медицински специалист, което е извън рамките на този пакет.

Всички патронажни акушерки посещават дома на родилката само след предварително и подробно изясняване на здравното състояние на семейството и със съответните предпазни средства – маски, очила, ръкавици. Ежеседмично се проверява здравния статус на патронажните акушерки. При съмнение или наличие на доказана инфекция с COVID 19 при родилката или член на нейното семейство, патронажната дейност се прекратява.

Важно! Услугата „Следродилен домашен патронаж“ не отменя необходимостта да запишете Вашето дете при педиатър, който да Ви посети в дома, в първите дни след раждането и не отменя нуждата от контролен преглед с ултразвук при акушер – гинеколог.

Ако имате въпроси, не се колебайте да ги зададете към акушерките или на [email protected].

МБАЛ НАДЕЖДА – когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!

Вижте още

Естествено раждане
Раждане с Цезарово сечение
Родилни зали
Списък за Родилното

Още по темата

scroll-top-custom-arrow