img

Новини

Инвитро училище за пациенти в болница „Надежда“ от м. юни

Целта на тази инициатива е да бъде в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, като им предоставя надеждна информация за лечението с методите на асистираната репродукция, поднесена на достъпен и разбираем език.

31.05.2023 | 12:18

animated-circle

За първи път в България болница „Надежда“ организира Инвитро училище за пациенти. То стартира през м. юни и ще се провежда в два модула – „Инвитро за начинаещи“ – за двойки, на които тепърва предстои да тръгнат по този път и „Инвитро за напреднали“ – за двойки, които вече са минавали през процедури инвитро, но са се сблъскали със затруднения и неуспехи.

Лектори в отделните информационни срещи ще са репродуктивните специалисти: д-р Георги Стаменов, д-р Димитър Цветков, д-р Стела Чапанова, д-р Теодора Тихомирова, Деница Великова – биолог, ръководител на Андрологична лаборатория, маг. фарм. Марияна Енева – ръководител на „Болнична аптека“ в МБАЛ „Надежда“, Мариела Куртева от фондация „Майки за донорство“ и др.

Участниците в информационните срещи ще могат да чуят лично от специалистите подробна информация по темите, които ги вълнуват и да зададат своите въпроси – всички онези, за които няма достатъчно време в кабинета по време на медицинската консултация и преглед.

Целта на тази инициатива е да бъде в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, като им предоставя надеждна информация за лечението с методите на асистираната репродукция, поднесена на достъпен и разбираем език.

Първият модул – „Инвитро за начинаещи“, ще се провежда веднъж месечно, като темата ще е една и съща всеки път – „А“ и „Б“ на инсеминацията или инвитрото. В него ще бъдат дискутирани всички стъпки в една процедура. Този модул е подходящ за двойки, които тепърва ще се сблъскват с потока от чисто нова и сложна информация, свързана с процедурата – хормонални изследвания, спермограма и обработка на сперматозоидите, хистеросалпингография, инсеминация, ИМПО, PGT, хормонална стимулация по къс, дълъг протокол или на естествен цикъл, пункция, ICSI/IMSI, ембриотрансфер – свеж или замразен, лутеална поддръжка, отчитане на резултат и др.

Вторият модул „Инвитро за напреднали“ е подходящ за двойки, които вече са преживели неуспех след инвитро и търсят повече информация за възможните причини за това и начини за преодоляването им. Той ще се провежда веднъж месечно и темите в него ще са различни за всяко събитие, като например: Причини за честите неуспешни имплантации и повтарящи се спонтанни аборти; Ендометриоза, аденомиоза, миоми, полипи, кисти като причини за неуспех; Намален яйчников резерв – какви протоколи се прилагат и има ли възможности за подобрения на качеството и количеството на яйцеклетките; Мъжки фактор – как се установява, хирургия, добавки, Зона селекция; MACS, обогатяване на сперматозоиди за ICSI, обработка на еякулат (PE, HCV, HBV); Хранителни добавки за жената и за мъжа при инвитро и др.

Инвитро училището е безплатно и ще се провежда на живо в зала „Надежда“, болница „Надежда“, София, ул. „Блага вест“ 3. Отворено е за всички желаещи, които преминават през лечение на репродуктивни проблеми, независимо дали са пациенти на болница „Надежда“ или не.

Достъпът става само след предварително записване през онлайн формата в уеб сайта на болницата тук: https://nadezhdahospital.com/polezna-informacia/initsiativi/nadezhda-za-dete/

Броят на участниците е ограничен до 30. След изчерпване на местата, формата ще се затвори автоматично.

Важно:

  • Всеки участник попълва една заявка за себе си. В случай, че желаете да присъствате с Вашия партньор/ка, е необходимо да се попълнят две отделни заявки за присъствие.
  • Присъствието не осигурява директен достъп за записване на час при конкретен репродуктивен специалист, нито предоставя възможност за индивидуални консултации в рамките на срещата.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow