img

тема ЕМБРИОЛОГИЯ

RI Withness – система за безкомпромисна защита на генетичния материал

Как се гарантира безопасността в употребата на генетичния материал в „Надежда“ – кратко интервю с Анкър Тистер, мениджър бизнес развитие в Cooper Surgical.

19.04.2024 | 10:09

animated-circle

Болница „Надежда“ разполага със система за безкомпромисна защита на генетичния материал.
Асистираните репродуктивни техники при нас в „Надежда“ се извършват под строгия контрол на специална електронна система, наречена RI Witness. Тя е вече утвърдена и доказана методология, превърнала се в златен стандарт за сигурност в работата с репродуктивен материал във водещите клиники по света – в над 40 страни на шест континента.
RI Witness е високотехнологична система за наблюдение, която се използва в Ембриологична и Андрологична лаборатория. Осигурява пълна проследяемост на генетичния материал от началото до края чрез персонализирана карта, свързана с Вашия пациентски профил, в комбинация със специални чипове и четци, вградени в отделните сектори и работни плотове.
В работната зона на RI Witness са инсталирани електронно устройство и четец, интегрирани с базата данни в „Надежда“. Благодарение на самозалепващите се RFID етикети, прикрепени към всички лабораторни съдове се мониторита спазването на протоколите за работа с репродуктивен материал и че се работи само върху съвместими проби във всеки един момент.
Системата е с непрекъснат режим на работа и нито една стъпка не остава непроверена, като по този начин се гарантира контрол на качеството и ефективността на работния процес на специалистите, както и спокойствието и сигурността на пациентите.
Още информация можете да намерите във видеото
, което представя системата.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow