img

Онкология

3D мамограф от последно поколение в болница „Надежда“

Апаратът има специална програма за мамографии на гърди с импланти – без риск за увреждане на импланта и с високо качество на изследването.

08.05.2024 | 15:56

animated-circle

Мамографията е основен метод за скрининг и диагностика на заболяванията на млечните жлези. Подходяща е като основно изследване за жени над 45 – годишна възраст, а при индикации се прилага и при по-млади пациенти.

Методът е неинвазивен, безопасен и неболезнен.

Отделението по образна диагностика на болница „Надежда“ вече разполага с последно поколение 3D мамограф, който осигурява висококачествени изображения на млечните жлези. Той е един от малкото апарати от своя клас, налични в България.

Дозите на радиационно облъчване при изследването са изключително ниски. Компресията върху гърдите е внимателно дозирана и не нарушава осезателно комфорта на пациентката.

3D мамографът е особено подходящ за жени и с по-плътни гърди. Ключово предимство е специалната програма за мамографии на гърди с импланти – без риск за увреждане на импланта и с високо качество на изследването.

Апаратът дава възможност за извършване на мамография с томосинтеза – триизмерно пространствено изображение на гърдите с висока резолюция, което е в пъти по-детайлно от стандартната дигитална мамография.

Качеството на изследването с 3D мамограф е сравнимо с това при компютърната томография. То позволява по-точната диагностика и прецизна локализация при изменения в млечните жлези. При този вид изследване, за разлика от стандартната мамография, вероятността да се получи фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат за рак на гърдата, е сведен до минимум.

Час за мамография може да запишете през Кол центъра на болницата на тел: 0882 193 970 или на Регистратура в МБАЛ „Надежда“.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow