img

Новини

Обучения за медици по световната програма GESEA

Болница „Надежда“ стартира курсовете за първи път в Източна Европа и България

16.10.2023 | 10:42

animated-circle

На 14 октомври 2023 г. болница „Надежда“ стартира обучения по световната програма GESEA, за първи път в Източна Европа и България.

Курсове са три:

Курсовете се провеждат периодично и включват придобиване на теоретични знания и практически упражнения – dry lab, с използване на специално утвърдените за целта GESEA тренажори. Осигуряват базовите знания и психомоторни умения като първа стъпка от обучението по гинекологична ендоскопска хирургия.

Графика можете да видите в раздела „За медици“ – „Тренинг програми“.

Обучители са д-р Илиана Христова –  акушер-гинеколог, един от малкото сертифицирани GESEA обучители в Европа по ендоскопска хирургия и главен ментор, в партньорство с д-р Димитър Цветков – репродуктивен специалист и ментор.

Курсовете са част и от изпитния формат за придобиване на международно призната GESEA диплома и след приключването участниците могат да положат изпит към сертифициран център по техен избор.

Чрез образователната програма GESEA болница „Надежда“ продължава да предлага обучение на световно ниво на специализанти и млади специалисти акушер-гинеколози по минимално инвазивна гинекологична хирургия. Към днешна дата GESEA е най-модерната програма за акредитация за гинеколози по ендоскопска хирургия.

Болница „Надежда“ следва принципите, че практическите упражнения на тренажори са задължителна стъпка за бъдещите гинекологични хирурзи преди обучението в операционна зала, като това гарантира по-високо качество на подготовката и по-добри резултати в лечението на пациентите. Тези принципи са заложени в съвместната препоръка на европейските и американските експертни дружества по гинекологична ендоскопия.

Болница „Надежда“ не спира да инвестира в развитието на модерната гинекология в България. Освен съвременна апаратура и непрекъснато повишаване на квалификацията на екипа си, влага средства и усилия, за да обучава и младите специалисти от страната по най-съвременните международни стандарти, защото вярва, че българските пациенти заслужават най-добрата грижа.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow