img

Хирургия

Стартира информационната кампания „Хирургия в Надежда“

Всичко, което трябва да знаете за работата и възможностите за диагностика и лечение в отделението по Хирургия в МБАЛ “Надежда“

26.01.2024 | 14:13

animated-circle

Днес стартира информационната кампания на болница „Надежда“ – „Хирургия в Надежда“. Инициативата има за цел да Ви запознае с работата и възможностите на отделението по Хирургия в лечебното заведение, с екипа от топ специалисти, който работи тук, както и с технологичната обезпеченост на дейността им в операционните зали, оборудвани с най-нова генерация медицинска апаратура.

Кампанията „Хирургия в Надежда“ ще насочи вниманието към най-честите състояния, които успешно се третират в отделението, посредством конвенционалната и лапароскопска (безкръвна) хирургия, както и към теми, свързани с превенцията и диагностиката на заболявания на коремни органи (гастро-интестиналния тракт), дебелото черво и ректума, жлъчка, млечна жлеза, на хернии, съдови заболявания (артериалните и венозни) и други.

В кампанията ще се включат водещи хирурзи на МБАЛ „Надежда“: доц. д-р Георги Григоров, ръководител на отделението по Хирургия, д-р Емил Костадинов, д-р Росен Ангов, д-р Веселин Люцканов, д-р Деян Атанасов.

В продължение на месец, през февруари, в социалните канали и сайта на болница „Надежда“ ще бъдат публикувани редица информационни материали и интервюта на тема „Хирургия“. Ще бъдат излъчени шест подкаста, които ще насочат вниманието към теми като Проктологичната хирургия, оперативното лечение на хернии и жлъчка, бариатрична хирургия и хирургия на млечна жлеза и др.

Очаквайте първия от подкастите на 1 февруари от 11:00 ч. на тема „Проктология“.

Отделението по „Хиругия“ е неделима част от структурата на МБАЛ „Надежда“ още от самото създаване на болницата през 2013 г. То има II-ро ниво на компетентност, което означава, че тук се извършват почти целия обем хирургични интервенции от общата и коремната хирургия с изключение на големи оперативни интервенции върху черен дроб и панкреас.

Хирургичното отделение на МБАЛ „Надежда“ е стратегически важна и много съществена част дейността на Надежда“ и си взаимодейства с всички диагностични звена в лечебното заведение: образна диагностика; клинична, патохистологична, микробиологична и вирусологична лаборатория; имунологичен сектор, отделение АГО, както и с клиниката по Медицинска онкология и локалния онкологичен комитет.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow