img

Менопауза

Стартира първата по рода си програма за скрининг и лечение при менопауза

На 5 и 6 януари 2024 г. в Медицински център “Надежда“ – Paradise Center, стартира първата по рода си програма за скрининг и лечение на жени в перименопауза, менопауза и постменопауза. Инициативата е на д-р Георги Стаменов и има за цел да предостави комплексна и пълноценна грижа за подобряване на качеството на живот на преминаващите […]

23.12.2023 | 09:30

animated-circle

На 5 и 6 януари 2024 г. в Медицински център “Надежда“ – Paradise Center, стартира първата по рода си програма за скрининг и лечение на жени в перименопауза, менопауза и постменопауза.

Инициативата е на д-р Георги Стаменов и има за цел да предостави комплексна и пълноценна грижа за подобряване на качеството на живот на преминаващите през тези периоди жени, които, както той казва, се намират на върха на творческия си потенциал и активност и не бива да в този красив етап от живота им да страдат от симптомите на менопауза. Те ще бъдат консултирани и прегледани първоначално от мултидисциплинарен екип от 6 топ специалисти, сред които акушер-гинеколози, клиничен фармацевт, рехабилитатор и кинезитерапевт, специалист „Образна диагностика“ и психолог, които ще предоставят своето експертно становище относно нужното лечение и последващи терапии.

Мултидисциплинарният екип се състои от:
– д-р Георги Стаменов – акушер-гинеколог, репродуктивен специалист и основател на МБАЛ „Надежда“;
– д-р Анатолий Кръстев – акушер-гинеколог и ръководител Лечебна дейност на МБАЛ „Надежда“;
– д-р Соня Танушева – специалист по образна диагностика (мамолог);
– маг.-фарм. Марияна Енева – болничен и клиничен фармацевт и ръководител на Болнична аптека на МБАЛ „Надежда“. Сертифицирана е към American College of Lifestyle Medicine;
– д-р Велислава Донкина – клиничен психолог и ръководител на Център за психоанализа и медицина на МБАЛ „Надежда“;
– екип физиотерапевти и кинезитерапевти.

Усилията на специалистите са насочени към постигането на контрол над неприятните симптоми на менопаузата, като се вземат предвид индивидуалните специфики, хормонални нужди, физически симптоми и емоционални преживявания на всяка жена.

Услугата е пакетна. Записването на часове вече стартира през кол центъра на болница „Надежда“ на телефони 024417970, 0882193970.

Повече информация за реда и начина на протичане на консултациите можете да намерите в уеб сайта на болницата www.nadezhdahospital.com – „Кабинети“ – „Скрининг менопауза“.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow