img

Онкология

Сп. „9 месеца“: Борбата на една силна любов и нейната голяма победа

Миглена Миткова: Мисълта за замразените яйцеклетки ни крепеше, даваше ни спокойствие, че един ден, ако не се случи по естествен начин, сме застраховани и можем да опитаме с другия вариант. Сякаш бяхме съхранили част от нашето бъдеще, това не позволи на надеждата за дете да угасне.

21.11.2022 | 16:06

animated-circle

Миглена е посланик в кампанията „Запази надежда“ 2022 на болница „Надежда“, посветена на онкофертилитета. В писмо до сп. „9 месеца“ младата майка, която има своя син след проведено онколечение, споделя: 

„Всичко вървеше приказно, докато не разбрах, че отново имам рак. Историята се повтаряше. Борбата започваше отначало. Аз обаче нямах сили да се боря отново, бях изтощена, нямах желание да водя битки. Много ли исках – да живеем добре, да сме щастливи, да си имаме детенце.

Една сутрин Пламен дойде при мен и плачейки ми каза: „Искам да се излекуваш, до теб съм, каквото и да стане, искам да си имаме детенце, да имам част от теб. Имаш замразени яйцеклетки, ще се излекуваш и ще имаме шанс за дете.“ Да, мисълта за замразените яйцеклетки ни крепеше, даваше ни спокойствие, че един ден, ако не се случи по естествен начин, сме застраховани и можем да опитаме с другия вариант. Сякаш бяхме съхранили част от нашето бъдеще, това не позволи на надеждата за дете да угасне.“ 

ПРОЧЕТЕТЕ ПИСМОТО НА МИГЛЕНА ТУК.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow