img

Раждане

За раждането на близначките Теодора и Михаела

„В началото, когато разбрах, че ще имам близнаци, попитах д-р Арабаджикова дали ще трябва секцио. Тя ми отговори – не, разбира се.“

24.04.2021 | 00:00

animated-circle

В петъчната вечер Ви срещаме със Светлана Велкова, една изключително слънчева и позитивна млада жена, майка на три момичета.  Две от дъщерите ѝ – близначките Теодора и Михаела, се родиха нормално на 20 април в болница „Надежда“ с безценната подкрепа и професионализъм на д-р Арабаджикова.

Eто какво сподели с нас Светла:

„Родих Теодора и Михаела на 20 април съвсем нормално и без упойка. Всъщност, беше доста по-лесно от първия път – имам дъщеричка на 3 години и половина, която също родих нормално в болница „Надежда“.
При сегашната ми бременност не съм се замисляла за секцио – всичко беше наред с мен и бебетата. Само в началото, когато разбрах, че ще имам близнаци, попитах д-р Арабаджикова дали ще трябва секцио. Тя ми отговори – не, разбира се. Родих в 39 г.с. Самото раждане продължи около 20 минути. Момичетата са с 8 минути разлика по между си – първа беше Теодора, а след това Михаела. Теодора се роди с тегло 3450 гр., а Михаела – 2960 гр.
Сега се чувствам много добре. Искам да изкажа хиляди благодарности за професионализма и грижите на д-р Павлина Арабаджикова и акушерка Мария Бетовска. Страхотни сте, Благодаря Ви!“

В същата стая при Светлана е настанена още една „чисто нова“ майка – Делфина Добренова. Родила е нормално през нощта на 22 срещу 23 април под грижите на ак. Мария Бетовска и д-р Белкин. Дъщеричката ѝ се казва Дарина, а бременността е проследена отново от д-р Павлина Арабаджикова.

Нямаше как да не споделим с Вас снимки и с трите бебета – мъничко радост и красота от стаята на момичетата на д-р Павлина Арабаджикова.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow